Snapchat predstavuje všetkým používateľom chatbot My AI s technológiou ChatGPT

By | 2024-04-20

(CNN) Snapchat sa chystá dať nový význam „chatovej“ časti svojho názvu.

Snap, spoločnosť stojaca za Snapchatom, v stredu oznámila, že jeho prispôsobiteľný chatbot My AI je teraz dostupný pre všetkých používateľov aplikácie. Funkcia, ktorú poháňa Viral AI chatbot ChatGPT, Predtým k dispozícii iba pre platiacich predplatiteľov Snapchat+.

Podľa spoločnosti tento nástroj poskytuje návrhy, odpovedá na otázky, pomáha používateľom plánovať a dokáže napísať haiku v priebehu niekoľkých sekúnd. Môže sa objaviť v rozhovoroch s priateľmi, keď je spomenutý s „@MyAI“. Používatelia mu tiež môžu dať meno a navrhnúť vlastný Bitmoji avatar, aby si ho ešte viac prispôsobili.

Tento krok prichádza viac ako mesiac po tom, čo výrobca ChatGPT OpenAI otvoril prístup k svojmu chatbotu pre podniky tretích strán. Snap, Instacart a doučovacia aplikácia Quizlet boli medzi prvými partnermi, ktorí experimentovali s pridaním ChatGPT.

Od svojho verejného vydania v novembri 2022 oslnil ChatGPT mnohých používateľov svojou pôsobivou schopnosťou vytvárať originálne eseje, príbehy a texty piesní v reakcii na výzvy používateľov. Počiatočná vlna pozornosti tomuto nástroju pomohla obnoviť preteky v zbrojení medzi technologickými spoločnosťami pri vývoji a nasadení podobných nástrojov AI vo svojich produktoch.

Počiatočná skupina spoločností využívajúcich funkcie ChatGPT Každý má trochu iný prístup k tomu, ako to zakomponovať. Spoločne by však tieto služby mohli otestovať, aké užitočné môžu byť chatboty AI v našom každodennom živote a ako veľmi chcú ľudia s nimi komunikovať pri poskytovaní služieb zákazníkom a pri iných spôsoboch využitia ich obľúbených aplikácií.

Pridanie funkcií ChatGPT môže tiež priniesť určité riziká. Tento nástroj, ktorý bol vyškolený na obrovských množstvách online údajov, môže šíriť dezinformácie a má potenciál reagovať na používateľov spôsobmi, ktoré môžu považovať za nevhodné.

V stredajšom blogovom príspevku Snap uznal „moja umelá inteligencia nie je dokonalá, ale urobili sme veľký pokrok.“

Uviedla napríklad, že asi 99,5 % odpovedí My AI je v súlade s pokynmi pre komunitu. Snap uviedol, že zmeny vykonal, aby „pomohli chrániť pred reakciami, ktoré môžu byť nevhodné alebo škodlivé“. Spoločnosť tiež uviedla, že pridala technológiu moderovania a pridala nové funkcie do svojich rodičovských nástrojov v aplikácii.

„Budeme naďalej využívať tieto rané poznatky, aby sa AI stala bezpečnejšou, zábavnejšou a užitočnejšou skúsenosťou a tešíme sa na vaše myšlienky,“ uviedla spoločnosť.

Zdroj

Category: Uncategorized